Reise til Spania

En reise og ferieguide til Spania for alle som søker sol og varme

Spanias Historie

De eldste historiske funn kan dateres tilbake til Spania-dato til ca. 30000 to 50000 før Kristus. Blant de viktigste levninger fra denne periode er huler som Cova Negra (Játiva) og Piñar (Granada). Det mer iøynefallende tegn av forhistoriske menneskelige levninger er de berømte maleriene i den spanske hulen Altamira i nord, som ble laget ca. 15,000 før Kristus.

De første til å dukke opp på spansk jord var Ibererne, et libysk folk, som sannsynligvis ankom til halvøyen fra Afrikas nord. Faktisk, på ett eller annet tidspunkt omkring 4000 før Kristus, ble mer av Spania bosatt av Ibererne. Tartessos, er den tidligste dokumenterte by-kulturen og sannsynligvis var det en iberiansk stamme som grunnla finkulturens viktigste kongerike ca. 1100 før Kristus. i dalen av Guadalquivir-elv, i Spanias sør.

Kelterne ankom omkring 1200 før Kristus, og bosatte seg i den nordlige tredjedel i peninsula. Senere gikk de to folkeslagene sammen og det oppsto en nytt folkeslag: Celtiberianerne. Dette nye blandingsfolk deltes så i flere stammer til (Cantabrianerne, Asturianerne, Lusitanianerne) og ga deres navn til de respektive bostedene.Ved tiden 1100 før Kristus da Fønikerne ankom til halvøyen, tiltrukket av rikdom gjennom gullgraving, og grunnla kolonier og et stort antall handelsmarkeder langs kysten. Det viktigste kjennemerke i det som er dagens Gadir. Grekerne bosatte seg langs middelhavskysten, og kartagenerne ville følge etter.

Med Fønikias fall, fikk kartagenerne ordre fra Hamilcar Barca om å invadere og erobre den Iberiske halvøy og Balearics. De viktigste koloniene dems var øyen Ibisa og Carthago Nova, den “nye Carthago”. Imidlertid ble den Iberiske halvøy deretter beleiret av Roma, så det var på den måten at de puniske kriger oppsto, mellom Roma og Carthago. Etter den romerske seier begynte Publius Cournelius Scipio, Afric-anus, spanias erobringen, som kom til å føre til romersk herredømme under seks århundrene.
Romerne etterlot seg fire kraftige sosiale startgrunner i Spania: det latinske språk, romersk lov, bykommunen og den Kristne religion. Hispania forsynte Roma med mat, olivenolje, vin og metall.

I år 711 lanserte muslimer av nordre Afrika en invasjon borte over Gibraltars og gikk til angrep på Roderic, som var den siste Visigote kongen, okkuperende mer av halvøyen innenfor noen år. De erobret Den iberiske halvøy mer rask unntaken for et mindre kai i Norden som ville bli det initiale springbrett for Generobre, som ikke ble gjennomført inntil åtte århundredersenr. Bare tre mindre Kristne fylker i fjell av nordre Spanias håndterte til klynge seg til selvstendighet dem: Asturias, Navarra og Aragonia, som var til syvende og sist å bli kongeriker.

Muhammedansk vrimmels periode er delt i tre perioder: Emiratet (711 to 756), Kalifatet (756-1031) og den Reinos de Taifas (mindre selvstendige kongeriker) (1031 to 1492). I løpet av nesten 750 år ble selvstendige Muhamedanerstater etablert, og Muhammedansk kontrolls hele område ble known som Al-Andalus.

Denne periode blir husket i en del for en blomstring av filosofi og religiøs tanke, og i en del for det å fortsette spenninger mellom kristen og Muslimer. Om enn de mindre Kristne kongeriker i nord var en kjerne av resistence, var den Arabiske kultur ved likende seg i landets rest. Faktisk var Courdoba, Muhamedaner Spanias hovedstad, rik og det indiskutableste kulturelle sentrum av dette område av verdenen. De sydlandske deler av Spania, ringte til al -Andalus, var trivesnde i den Mauriske epoke, takket være nye vitenskaper og landbruks teknic. Herlige moskeer, palass, og andre monument ble konstruert. Store Mauriske befolkninger vokste, mer notablyt i sør, særlig i Guadalquivir River dal, og på Mediterrane Valencias kystslette. Henimot enden av regjeringstid dem ble de konsentrert i fjellene omkring Granada.

Våre brukere har søkt etter:

  • iberiansk halv øy
  • spanias historie

Siste Kommentarer - Reise

    • Hvis noen er interessert i tips og anbefalinger om de beste utestedene/nattklubbene i Barcelona, kan
    • Hei! Har tilbrakt flere måneder i Barcelona og jobber innenfor utelivet der. Kan spesielt anbefale u
    • Kjempebra nettside du har laget her!
    • Madrid ligger 667 meter over havet, og ikke 2200m :)