Reise til Spania

En reise og ferieguide til Spania for alle som søker sol og varme

Reisetidspunkt

Når bør du reise til Spania?

De ideelle månedene å besøke Spania er mellom mai og september (samt april og oktober i sør). Ved disse tidene kan du stole på godt vær, men samtidig unngå den iblant ekstreme varme – og hodetrengselen av spansk og utenlandske turister.

I mange deler av Spania startet høy sesongen under helligdagene Semana Santa og inkluderer store festival dager. Hvis du ønsker å være sikker på å besøke noen fester, er de best festivalene konsentrert mellom helligdagene Semana Santa og september.

Turisme på den iberiske halvøy har høy sesong i august, hvor kystregionene strømmes over av turister og spanjoler, mens de innenlandske storbyer blir etterlatt. Da blir det særdeles mange lukkede kontorer, restauranter, og hoteller. Halvøyene blir besøkt av ca. 30 millioner turister hvert år, og i juli og august er strendene fult av yrende liv. En god regel vil derfor være å alltid bestille reservasjoner hvis du planlegger å reise i disse måneder.

På den annen side kan det lønne seg å reise i lavsesongen, det er i hvert fall flere klare fordeler ved dette. Det vil for det første være mindre menneskemengder og lavere priser. Mange herberger kutter nemlig prisene mer minst 30 %, og reservasjoner er sjelden nødvendige. Imidlertid skal man være klar over at i løpet av disse månedene er mange kyststeder de rene spøkelsesbyer, og bl.a. turistkontor har betydelig kortere arbeidstid nesten overalt.

fly til spania

Våre brukere har søkt etter:

  • beste sesong reise spania
  • når er det best å reise til spania?

Siste Kommentarer - Reise

    • Hvis noen er interessert i tips og anbefalinger om de beste utestedene/nattklubbene i Barcelona, kan
    • Hei! Har tilbrakt flere måneder i Barcelona og jobber innenfor utelivet der. Kan spesielt anbefale u
    • Kjempebra nettside du har laget her!
    • Madrid ligger 667 meter over havet, og ikke 2200m :)