Reise til Spania

En reise og ferieguide til Spania for alle som søker sol og varme

Opplevelser

Det beste med spania del1

Alhambra, Granada:
Alhambra (bokstavelig “rødt”) er egentlig et uttrykk av det engang blomstrende Mauriske sivilisasjon og er fineste eksempelet av arkitektur i Spania. Alhambra er et eldgammelt palass og festningskompleks av Granadas Maurisk monarker, i den sydlige delen av Spania. Det var tidligere boligen av Granadas muslimske konger og deres domstol, men er nå et museum som stillet ut eksklusiv Islamsk arkitektur.

Modernisme, Barcelona:
Ved enden av XIX århundrede, var Barcelona skjelvet av anarkisme sammen med katalan nasjonalisme. Den katalanske modernismebevegelse planla å samle hver kunstnerisk ferdighet og ville få vist den fram på best mulig måte, der de ønsket at kunsten skulle vektlegge å vise fram historie.

Noen av Spanias mest berømte Arkitekter er: Gaudi, Domenech jeg Montaner, Jujol, Puig-Y Cadafalch. De kunstneriske og engasjerte skulptørene finner vi i Barcelonas modernist arkitekter – mest berømt er Gaudí- – storbyens overstrømmende arkitektoniske arv. Barcelona samler over 150 modernistbygninger inkluderende den Sagrada Familia.


En natt i Madrid:
Den tradisjonelle måten å avsluttende en natt i Madrid på, er å gå fra bar til klubber. Det er virkelig et yrende liv her til alle døgnets tider, noe som mange vil merke. At Madrid er en stor by er det ingen tvil om.

Mezquita, Córdoba:
Mezquita (Spansk for moske), er en Katolsk domkirke i Córdoba, som var på et tidspunkt den andre aller største moske i verden. Den Muslimske emir bestilte Abderrahman konstruksjon av tempelet anno 785 på den gamle Visigote kirkens av St. Vincent ruiner.

Cordoba’s Moské har en blanding av forskjellige arkitektoniske stiler, som har oppstått gjennom de siste ni århundrene. I dag kan ”Mezquita” som den kalles, besøkes hele året for 6 euro.

Vin:
Spanias formidable mangfoldighet av kvalitets vin forblir et kjent varemerke av landet. De forskjellige vinene i Spania kan splittes opp i flere regioner, og alle er forskjellige fra hverandre. Mest kjent er de gode røde vinene fra Rioja og Ribera del Duero, rød og hvit vin fra Penedés, hvit vin fra Rueda, “sherryer” fra Jerez, og en fin sprudlende vin kjent som cava. Spania produserer ca. 11 variasjoner innen vin typer og det er en Spansk vin for hver anledning og til alle slags måltid.

Akvedukt (vannledning), Segovia
Segovias akvedukt er ett av de mer signifikante og best bevarte monument forlatt av romerne på den iberiske halvøy. Segovias romerske akvedukt, ble bygget sannsynligvis ca år 50, og blir påfallende godt bevart. Den er rett og slett kjent som et mesterverk av et stykke ingeniørarbeid, der 20 400 stein blokker blir ikke forent av mørtel eller betong.
Segovias akvedukt er utvidet til 14 kilometer under et bymessig kompleks som ble deklarert av UNESCO verdensarv plass i 1985.

Våre brukere har søkt etter:

 • opplevelser i spania
 • opplevelser ferie
 • opplevelser spania
 • opplevelses ferie spania

Siste Kommentarer - Reise

  • Hvis noen er interessert i tips og anbefalinger om de beste utestedene/nattklubbene i Barcelona, kan
  • Hei! Har tilbrakt flere måneder i Barcelona og jobber innenfor utelivet der. Kan spesielt anbefale u
  • Kjempebra nettside du har laget her!
  • Madrid ligger 667 meter over havet, og ikke 2200m :)