Reise til Spania

En reise og ferieguide til Spania for alle som søker sol og varme

Madrid Reiseguide

Madrid er Spanias hovedstad siden 1562. Madrid ble lokalisert på det geografiske sentrum av den iberiske halvøy. På grunn av den sentrale beliggenheten og at byen ligger såpass høyt, blir Madrids klima karakterisert av varme tørre somre og kjølige vintre. Madrid er det politiske sentrum av Spania. Dette er også en kosmopolitisk storby med kulturell og politisk viktighet. Madrid er det store sentrum for samfunnsøkonomi, finans, og administrasjon. Man skal lete lenge etter mer moderne infrastruktur med en såpass viktig kulturell og kunstnerisk arv, og denne arven fra mange århundre tilbake, er det lett å bli begeistret over. Madrid har bevart utseendet og følelsen av mange av historiske naboskap med andre områder. Noen eksempler på betydelige historiske sterder er den enorme Royal Palace av Madrid; den Teatro Real (Kongelig teater); Buen Retiro Parken, den monumentale 19.århundrede nasjonal biblioteket (grunnlagt i 1712), og tre fremragende kunstmuseer: Prado Museum, den Museo Nacional Centro, de Arte Reina Sofía, og Thyssen-Bournemisza-museet, som har sin beliggenhet i det renoverte Villahermosa palasset.

Madrid er ikke bare et kulturelt reisemål. Det er også en livlig by med mange vertshus, kafeer, diskotek og nattklubber. Muligens er det den ettermiddagssiestaen som gir spanjolene utholdenheten til å holde seg gående godt ut i natta. Faktisk er ungdommen i Madrid kjent for å danse hele natten i helgene. Det er bare så vidt at de gir seg ved morgentimene, og går hjem, tar en dusj, for deretter å gå på jobb. Madrid har forbløffende mange dansesteder, kafeer, teater, filmhus, konserthus, og nattklubber.


I begynnelsen i det 20 århundre, vokste Madrid til et viktig industrisentrum. Det kommersielle og industrielle liv utviklet seg mer frisk etter 1890 årene. Storbyens større industriprodukter inkluderer motorkjøretøyer, fly, kjemikalier, medikamenter, videreforarbeidet mat, og lærvarer. Det meste av industrien er lokalisert i den sydeligere delen i storbyen, hvor viktigt tekstil, mat og metall fabrikker holder produksjoenen gående på et høyt tempo.

Særlig omkring Puerta del Sol, vil du finne en høy konsentrasjon av alt relatere til mat, drikke, underholdning. Man vil rett og slett bli værende borte fra hotellet så lenge mulig, siden det er så mye som skjer. Madrid blir på sommerstid en stor åpen fri festival fodi byen blir sponset av en rekke teatre, konserter, og filmer. Hvis du er i Madrid i slutten av mai, må du være sikker på å ikke gå glipp av å feire Feria de San Isidro sammen med spanjolene, som inneholder musikk, operaer, konserter, tyrefekting og dansing. Det samme skjer omtrent i midten av august, da de feirer Verbena de la Paloma.

Fakta:
Land 607 km²
Høyde 667 m
Befolkning 3,228,359 (2005) – City
5,561,748 (2005) – Metro
Avstander Toledo: 71 km – Segovia: 87 km – Cuenca: 167 km – Valencia: 352 km – Sevilla: 462 km – Barcelona: 621 km

Våre brukere har søkt etter:

  • hvor høyt over havet ligger madrid
  • madrid reisetips

Siste Kommentarer - Reise

    • Hvis noen er interessert i tips og anbefalinger om de beste utestedene/nattklubbene i Barcelona, kan
    • Hei! Har tilbrakt flere måneder i Barcelona og jobber innenfor utelivet der. Kan spesielt anbefale u
    • Kjempebra nettside du har laget her!
    • Madrid ligger 667 meter over havet, og ikke 2200m :)