Reise til Spania

En reise og ferieguide til Spania for alle som søker sol og varme

Fiestaene i Spania

Festivalene og feiringer i Spania er fulle av liv. Enda Spania er godt kjent for flamenco dansing og tyrefektinger, har dette landet mange festivaler og feiringer, i tillegg mange byer sine egne dem festivaler og feiringer i tillegg til de nasjonale. Flesteparten av festivalene i Spania har sin opprinnelse i religiøs årsaker, men nå om dagen er ikke denne religiøse betydningen det viktigste med feiringen.

fiestaene i spania flamenco

I listen under vil du kunne se liste med noen av de mest imponerende festivaler eller “fiestaer” i som er å finne i Spania:

Karneval i Spania:
Under karneval feiringene i februar måned, er det flere imponerende festligheter i hele Spania, særlig i Tenerife og Cádiz. Faktisk er karnevalene på de kanariske øyene, og i Cádiz blant de best karneval feiringene i verden, rett etter karnevalet i Rio de Janeiro i Brasil.
I disse storbyene vil man kunne se fargesprakende kostymer og drakter blant deltakerne. Generelt sett vil de fleste menneskene i mange storbyer i Spania, pynte seg og dra til byen for å danse hele natten.


Seville April Fair Andalucia
Sevillas april fesitval er en enorm årlig begivenhet som foregår i Sevilla-Andalucía, to uker etter påske. Under denne festivalen har du sjansen til å se den typiske flamencokjolen, som nesten alle kvinner bærer. Dessuten vil du høre flamenco sangere sangene og se masser av mennesker danse.

San Fermin – okse løpet i Pamplona
San Fermins festival er en særdeles kjent begivenhet verden over. Den finner sted Pamplona. Hvert år fra 7 til 14. juli pakker tusener av folk sakene sine og drar til Pamplona for å gjennomføre dette løpet. Dette gjøres for å ære Navarre`s skytshelgen, San Fermin. Dette okseløpet er selvfølgelig grunnen til at så mange turister og ukjent drar til dette reisemålet for å oppleve denne spesielle anledningen. Selve okseløpet forgår slik at man har satt av visse gater eller strekninger løpet skal skje på, hvor så seks okser fra vil illsint løpe etter deltakerne.

okseløpet i pamplona spania

La Tomatina i Buñol, Valencia. Er tomat festivalen
“Tomatina” dagen som den også blir kalt, er verdenens største tomat kamp, og foregår ved Bunyol nær Valencia. På den siste onsdagen i august, bryter denne sjarmerende byen ut i en storslott tomat kasting begivenhet. Denne kampen foregår mellom klokken 11.00 og klokken 13.00 denne dagen. Hvert år deltar omkring 30 000 mennesker i Bunyols spanske by, hvor det kastes en enorm mengde tomater på hverandre (!).

Fallas festival i Valencia
Las Fallas er uten tvil en av de mer unike og gale festivaler i Spania. Dette foregår hver mars i Valencia for å feire San Josés høytid, skytshelgenen av tømrere. Fiestaens fokus er opprettelsen og ødeleggelse av “ninoter” (enorme pappstatuer laget av tre og gips) dette blir plassert ved over 350 utvalgte steder, spesielt i parker omkring i storbyen. Faktisk vil du kunne se slike ”ninoter” i hele byen, som vil bli brent ved den siste dagen i festivalen, som er 19. mars. Da vil man kunne oppleve en festival av ild, fyrverkeri og organiserte ødeleggelser.

Festes de la Merce i Barcelona og San Isidro i Madrid
La Merce i Barcelonas, er den største årsfesten og finner sted 24. september og varer omkring 3 dager. Dette er en festival holdt i ære av ”Hoppe de Deu de la Merce”, skytshelgenen i Barcelona. Under denne festivalen vil det bli mye drager som skyter ild, drage kostymer, dansere, orkester, og konserter. Andre ting som man lett vil legge merke til er mennesker utkledd som djevler(!).

San Isidro er skytshelgenen av bøndene og er også skytshelgenen av Madrid. Madrids hovedfest inkluderer ni dagers feiringer, som starten av hovedstadens tyrefektingssesong. I løpet av disse dagenes feiring, er det også mange begivenheter å få med seg. Blant annet tradisjonell dansing, konserter med folkemusikk osv.

Våre brukere har søkt etter:

 • festivaler i spania
 • fiestaer i spania
 • spanske høytider
 • populære feiringer i Spania
 • påske spania pappstatuer
 • kjente festivaler i spania
 • kjente festivaler i Andaluzia
 • fiestaer byer
 • festivaleri spania
 • tomat løp

Siste Kommentarer - Reise

  • Hvis noen er interessert i tips og anbefalinger om de beste utestedene/nattklubbene i Barcelona, kan
  • Hei! Har tilbrakt flere måneder i Barcelona og jobber innenfor utelivet der. Kan spesielt anbefale u
  • Kjempebra nettside du har laget her!
  • Madrid ligger 667 meter over havet, og ikke 2200m :)