Reise til Spania

En reise og ferieguide til Spania for alle som søker sol og varme

Barcelona Reiseguide

Velkommen til Barcelona !

Barcelona er etter hvert blitt kjent som et kultursenter, og kan skryte med herlig arkitektur, digre monumenter, fantastiske strender, og mye mye mer. Byen har blitt meget moderne og kan også omtegnes som en multikulturell kosmopolitisk storby. Nesten 4.5 millioner mennesker lever til daglig i Barcelona. Storbyen nyter godt av sin beliggenhet, ligger rett ved havet og har fremragende transportmuligheter med resten av Europa. Noen mennesker sier at Barcelona er Spanias mest europeiske storby, fordi det er en på som alltid er åpent for nye ideer og trender. Det samme kan selvsagt sies om menneskene her.

Selv om det er en storby som har blitt så hipp og kosmopolitisk, har den likevel en lang historie bak seg, som den har arvet gjennom mange århundre med historie. Dette legger man kanskje lettest merke til fordi man finner monumenter med gotiske preg over seg, monumenter fra renessansetiden eller eldre. Mest karakteristisk er nok likevel det som har blitt bygget i løpet av de sist 100 år. 1992 var året Barcelona som storby fikk masse med oppmerksomhet fra verden, da sommer OL ble arrangert i byen.


Barcelona er nå blitt til Spanias mest besøkt by, og i 2003 besøkte nesten fire millioner turister byen. Mange av disse kom fra charter flygninger fra Nord-Europa. Den perfekte tiden å besøke Barcelona på er om høsten, fordi da er det noe mindre varme, færre turister og byens største gatefest avholdes på denne tiden. Den heter ”Festes de la Mercè”, og foregår 24. september. Storbyen har med årene også blitt kjent som et sentrum for design, utdanning og ”business”. Unge mennesker synes at Barcelona er et trendy og ungdomsvennlig sted, og er det stedet verdens turister aldri vil slutte å besøke.

Enda Barcelona er en enorm storby, er det praktisk å komme seg rundt omkring med offentlig transport eller for fots. Du alltid enkelt komme deg til nå til t-bane, buss og taxi i sentrum. Eksplosjonen av lavkostnad flyselskaper har ført til at byen tiltrekker seg turister fra hele verdenen mer enn noen gang tidligere. I tillegg gir Barcelona deg mye for pengene, man kan regne med å få god kvalitet på hotell og restauranter til meget fornuftige priser. Spesielt satt i sammenheng med hva man får i andre europeiske storbyer.

Området omkring Catalunya Place, i tillegg til det historiske sentrum ved Passeig de Gracia og Rambla de Catalunya er det store kommersielle området i byen. Det beste stedet å se på folkelivet og folk som går på gaten er “La Rambla”, som er en stor fotgjengergate der man også gjerne bør slappe av. Her kan du nemlig også finne massevis av utendørs kafeer. Rett i nærheten vil du også kunne finne “Placa Real”, med masser av barer og restauranter, og “Palau Guell”, som er bygget av Antoni Gaudí i hans spesielt kuperte stil.

Barcelonas innbyggere er åpne og hyggelige mennesker, og de snakker katalansk, som er deres eget språk og spansk. Mange av dem forstår også litt engelsk og fransk. Videre hare Barcelona mange store flotte hotell. De ligger veldig sentralt og er ligger som regel nær hovedturistattraksjonene. Hotellet H10 Montcada Hotell ligger nærme Picasso sitt museum i Barcelona er selvsagt en anbefalt severdighet. Her er det bare utstilt kunst av Picasso. Det er en flott måte å tilbringe en avslappende ettermiddag på. Eller så burde du prøve ut noen av de andre museumene, slik som for eksempel: Gaudi Museum, City History Museum eller Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

Bilder fra Barcelona

Våre brukere har søkt etter:

  • barcelona reiseguide
  • reiseguide barcelona

Siste Kommentarer - Reise

    • Hvis noen er interessert i tips og anbefalinger om de beste utestedene/nattklubbene i Barcelona, kan
    • Hei! Har tilbrakt flere måneder i Barcelona og jobber innenfor utelivet der. Kan spesielt anbefale u
    • Kjempebra nettside du har laget her!
    • Madrid ligger 667 meter over havet, og ikke 2200m :)